Diputació i la Universitat de València inicien un cicle de jornades sobre emprenedoria i economia sostenible

27/02/2020
Divalterra, a través del seu Servici de Desenvolupament Local, col·labora en unes accions formatives que han començat a Montesa (la Costera), per a continuar en Alcàsser, Ayora, Cullera, la Font d'en Carròs, la Font de la Figuera, Montserrat, Requena, Xàtiva i Xirivella

Montesa ha acollit la sessió inicial del II Cicle de Jornades sobre Emprendedurisme i Economia Social i Sostenible, organitzades per la Universitat de València (UV) a través del seu projecte Aula Empresocial, amb finançament de l'Àrea de Cooperació Municipal de la Diputació de València i col·laboració del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra.

En la primera part d'esta primera jornada comarcal, que ha comptat amb la presència de l'Alcaldessa de Montesa Analía Juan, així com amb representants de la corporació municipal, s'han exposat les principals línies de treball a tindre en compte en matèria d'economia social i sostenible, com a garant de progrés econòmic i social en l'àmbit local.

Les xarrades han estat a càrrec de la professora titular de la Universitat de València-Institut Universitari Polibienestar Antonia Sajardo, i el responsable de Programes i Projectes de la Fundació Novaterra, Emili Altur. A continuació, va tindre lloc una taula d'experiències amb la participació d'empreses i organismes, com la cooperativa de cohousing Convivir, la cooperativa elèctrica de Crevillent Enercoop, i la Fundació Novaterra.

L'estructura de les sessions es repetirà en les pròximes cites, que se celebraran al llarg d'enguany a Cullera (1 d'abril), la Font d'en Carròs (3 de juny) i Requena (6 d'octubre).

Les jornades estan especialment dirigides a Agents de Desenvolupament Local (ADL’s) i resta de personal tècnic municipal, així com persones emprenedores, empreses, col·lectius interessats en cooperativisme i economia sostenible, docents i alumnat dels últims cursos d'instituts d'educació secundària.

Altres accions formatives del cicle

A més de les jornades comarcals, aquest cicle contempla altres accions en les quals s'analitzaran aspectes com la gestió de les associacions i les particularitats de les cooperatives com a fórmula per a l'emprenedoria.

Així, Xirivella (26 de març), Alcàsser (10 de juny) i Montserrat (15 d'octubre) acolliran sengles accions formatives centrades en els aspectes jurídics, comptables, fiscals i laborals de la gestió d'associacions en les quals es pren com a punt de partida una associació típica i es desenvolupen de manera pràctica qüestions com la relació amb la seu electrònica de l'Administració o altres matèries a les quals han de fer front els responsables.

D'altra banda, s'han programat a Ayora (22 d'abril), Xàtiva (14 de maig) i la Font de la Figuera (10 de setembre) trobades per a donar a conéixer la fórmula de l'emprenedoria en cooperatives, dirigides fonamentalment a alumnat i professorat de batxillerat o cicles formatius.

Aquestes accions formatives poden també interessar a empreses ja en marxa que vulguen conéixer les figures legals que faciliten la participació dels seus impulsors en la gestió i òbriguen la porta a ajudes i bonificacions fiscals.