Divalterra acull una sessió formativa sobre protecció de dades per a ADL

02/12/2019
Més d'una dotzena d'agents de desenvolupament local han participat en aquesta activitat formativa que s'emmarca dins el Pla de Formació de la Xarxa ADL 2019

La seu de Divalterra ha acollit una jordana formativa sobre protecció de dades, obligacions legals i aplicacions pràctiques per a Agents de Desenvolupament Local (ADL).

Una dotzena d'ADL’s han participat en aquesta activitat formativa de tres hores de duració que s'emmarca dins el Pla de Formació de la Xarxa ADL 2019, que s'elabora a partir de la identificació de necessitats formatives del col·lectiu tècnic de la Xarxa d'Agències de Desenvolupament Local (ADL).

La delegada de Protecció de Dades de Divalterra ha fet un repàs de la normativa vigent, la Llei Orgànica de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals. Així mateix, s'han exposat exemples pràctics relacionats amb l'activitat diària d'un tècnic de desenvolupament local.

El principal objectiu d'aquesta sessió formativa ha sigut sensibilitzar als ADLs de la importància de complir amb la normativa vigent, ja que són els que estan en contacte directe amb persones desocupades, emprenedores, empreses locals i les administracions provincial i autonòmica.

En la sessió s'ha informat també sobre l'itinerari formatiu d'Especialistes en Protecció de Dades Personals de la Diputació de València #DIVALData, un projecte d'assistència a les entitats locals de la província per al compliment de la normativa.

I és que amb l'entrada en vigor del Reglament General de Protecció de Dades que ha sigut adaptat al nostre ordenament estatal a través de la Llei Orgànica de Protecció de Dades i garantia dels drets digitals, s'imposen una sèrie d'obligacions al sector públic i per tant, a les entitats locals.

En eixe sentit, la Diputació de València ha projectat un conjunt d'actuacions per a facilitar el seu compliment a les entitats locals del territori, especialment assistint els municipis que no superen els 20.000 habitants.

Xarxa ADL

La Diputació de València, a través de Divalterra, ha creat una xarxa d'ADL de la província de València, que potencia el paper dels tècnics locals dotant-los d'eines de gestió, formació específica i coordinació tècnica que facilite l'intercanvi de coneixements i bones pràctiques, així com la participació en projectes comuns de millora del territori.