Divalterra inicia un cicle de cursos per a agents de desenvolupament local

16/10/2019
La nova oferta formativa inclou quatre cursos presencials de 20 i 30 hores de duració, que s'impartiran a Llíria, València, Alzira i Gandia

Una vintena d’AODL’s de la província de València van iniciar ahir la seua formació en Divalterra per a identificar oportunitats de desenvolupament lligades a la cultura, la innovació i el medi ambient.

Així, en coordinació amb la Universitat de València a través de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), Divalterra organitza aquesta activitat formativa de 20 hores de duració repartides en quatre jornades entre els dies 15 d'octubre i 21 de novembre.

La jornada es va centrar en donar a conéixer els principals conceptes i definicions d'alguns termes i aspectes com ‘Smart Specialisation’, ‘Innovació social’, ‘Economia de la cultura’, ‘Nova geografia econòmica’, ‘Creativitat i atractivitat’, ‘Patrimoni territorial’ i ‘Nova economia’ (economia circular i economia verda).

Les següents sessions serviran per a presentar i analitzar algunes experiències relacionades amb el turisme, el negoci cultural, la producció ecològica i de proximitat, noves energies, residus, compostatge, energia solar, mobilitat sostenible, economia circular, rehabilitació urbana i pactes territorials, entre altres.

El curs finalitzarà amb una jornada dedicada a analitzar algunes opcions útils per als municipis, així com formes i possibilitats de cooperació i la seua posada en práctica

Pla de Formació de la Xarxa ADL 2019

La jornada s'emmarca dins el Pla de Formació de la Xarxa ADL 2019, que s'elabora a partir de la identificació de necessitats formatives del col·lectiu tècnic de la Xarxa d'Agències de Desenvolupament Local (ADL).

El Pla de formació inclou altres tres cursos presencials de 20 i 30 hores de duració, coordinats per personal docent de la Universitat de València, que s'impartiran a Llíria, Alzira i Gandia amb la col·laboració de la Mancomunitat el Camp de Túria, la Mancomunitat de la Ribera Alta, i la Mancomunitat de la Safor.

El pròxim curs ‘Iniciación al Coaching para Agentes de Desarrollo Local’ tindrà lloc a Llíria, a la seu de la Mancomunitat el Camp de Túria, entre els dies 21 i 30 d'octubre. Compta amb 20 hores de formació impartides en cinc sessions.

Així mateix, l’activitat formativa ‘Innovación en la prestación de servicios de promoción económica’, totalitza 30 hores presencials i tindrà lloc a Alzira, en la seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta, entre el 5 i el 15 de novembre. El curs es completa amb l'assistència a les ‘X Jornades de Desenvolupament Local de la Comunitat Valenciana’, que se celebraran el 14 de novembre a València.

Finalment, la seu de la Mancomunitat de la Safor a Gandia, entre els dies 3 i 11 de novembre, acollirà les cinc sessions presencials del curs ‘Diseño, elaboración y evaluación de proyectos’.

La inscripció als cursos està ja oberta, i pot formalitzar-se a través de www.divaladl.es, portal web de la Xarxa ADL on pot consultar-se tota la informació d'aquestes accions formatives.

Junt amb els cursos esmentats, Divalterra organitzarà també en els pròxims mesos sessions formatives monogràfiques relacionades amb les principals obligacions en matèria de protecció de dades per a les agències de desenvolupament local (ADL) o sobre el funcionament de les eines telemàtiques que posa gratuïtament a la disposició de les més de 150 entitats adherides a la Xarxa ADL, com el portal www.divaladl.es i la seua intranet de gestió, o el directori online d'empreses de la província www.galeriaempresarial.es