Les brigades de la Diputació incrementen la vigilància per Setmana Santa i Pasqua per a evitar incendis

17/04/2019
Entre el 18 i el 29 d'abril, els brigadistes forestals de Divalterra abandonen temporalment els treballs silvícoles per a centrar-se en la detecció de fums i situacions de risc

Les brigades forestals de la Diputació de València dedicaran la totalitat de la seua jornada de treball a la vigilància durant els dies de Setmana Santa i Pasqua. L'objectiu és detectar incendis en la seua fase inicial, permetent així una major rapidesa de resposta per a evitar la propagació ràpida del foc.

Les brigades de Divalterra s'integren així en el dispositiu especial que estarà actiu entre el 18 i el 29 d'abril, i que va ser presentat per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències al costat de la direcció general de Prevenció d'Incendis de la Conselleria de Medi Ambient.

El dispositiu, que comptarà també amb efectius del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació, estableix un pla per a la protecció de les muntanyes amb l'objectiu de previndre incendis forestals i d'informar i conscienciar a visitants i usuaris sobre les normes que han de respectar.

A més de la suspensió temporal dels treballs de silvicultura preventiva, els brigadistes de la Diputació realitzaran labors divulgatives, informant i conscienciant als visitants de la muntanya sobre les normes que han de respectar, a més d'evitar l'acumulació de fems en zones forestals i facilitar el correcte ús recreatiu d'aquests espais.

600 efectius

La plantilla de brigades forestals que gestiona Divalterra està composta per prop de 575 brigadistes, distribuïts en 56 brigades dobles, cadascuna composta per cinc persones, i el personal associat als equips de màquines. Aquests efectius especialitzats en prevenció es divideixen en 10 zones geogràfiques, amb un coordinador forestal al capdavant de cadascuna d'elles.

Les mobilitzacions d'emergència, sempre a petició del Consorci Provincial de Bombers, es duen a terme per personal tècnic amb el suport de la Sala de Control, en la qual es té comunicació contínua amb totes les brigades forestals, així com amb la resta d'organismes implicats en la lluita contra el foc.

Vídeo

Material de prensa