Divalterra modera la Jornada online ‘Economia Circular i Sostenibilitat. Iniciatives locals’

11/12/2020
Aquesta iniciativa del CEEI, promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), va servir per a donar a conèixer algunes iniciatives locals desenvolupades a la província i en altres territoris

El CEEI València va organitzar ahir una jornada sobre Economia Circular i Sostenibilitat en la qual es van donar a conèixer algunes iniciatives locals d'èxit desenvolupades a la província i en altres territoris des de l'escala local.

La sessió online, emmarcada en el Cicle Foro Emprendimiento con Talento Economía Circular y Sostenibilidad i promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), va estar moderada pel responsable del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra, Fidel García.

Durant la jornada es van donar a conèixer alguns casos de bones pràctiques a nivell local, com la iniciativa de la ciutat de Logronyo, que alberga el primer laboratori d'Europa en Economia circular i que va explicar l'alcalde de la localitat, Pablo Hermoso de Mendoza.

Per part seua, la vicepresidenta de la Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta, Anna Guixà Fisas, va explicar aquest projecte, al qual ja s'han adherit 222 municipis i estan pendents d'integració 60 més.

També es va explicar la iniciativa del Polígon industrial de Vilamarxant relacionada amb la gestió i reciclatge de residus. El Director del Centre d'Emprenedoria i Innovació CEI Túria a Vilamarxant, Borja Sorlí, va donar a conèixer la presència d'empreses d'economia circular en aquesta àrea industrial.

Les accions lligades a l'economia circular contribueixen a lluitar contra el canvi climàtic, en el marc d'un nou paradigma de model econòmic conscient que els recursos del planeta no són infinits, apostant per tancar el cercle del disseny, la producció, el consum i la gestió de residus.

Estratègies com l'abocament zero, el reciclatge, la reutilització, la reducció del desaprofitament alimentari, el foment del ecodiseny, la prevenció de residus o el foment de la compra pública verda van en aquesta línia, apostant en última instància per passar de parlar de “residus” a parlar de “recursos” i obrint, per tant, noves oportunitats de negoci a persones emprenedores o empreses que vulguen reorientar la seua activitat.
 

La difusió d'aquest tipus d'iniciatives, a través de la Xarxa d'Agències de Desenvolupament Local de Divalterra, facilita a les ADL de la província informació i referències sobre bones pràctiques en la matèria que puguen posar-se en marxa en els seus respectius territoris.