Divalterra posa a punt 50 motobombes de traga d'aigua davant la previsió de pluges torrencials

18/10/2018
Les 56 brigades forestals de la Diputació es preparen davant possibles mobilitzacions d'emergència

Divalterra, empresa pública de la Diputació de València, ha procedit a la posada a punt de la maquinària de traga d'aigua, davant la previsió de pluges torrencials a partir de hui, dijous.

Les brigades forestals disposen de 50 motobombas, amb una potència que permet l'extracció de fins a 60.000 litres d'aigua per hora. La maquinària es troba distribuïda per tot el territori de la província, i també al taller central, situat a Quesa.

La plantilla de brigadistes de Divalterra compta amb Equips de Protecció Individual (EPI) específics per a aquest tipus de treballs, l’ objectiu del qual és la traga d'aigua en baixos, carrers i establiments. 

En cas de situació d'emergència que requerisca una actuació immediata, ajuntaments o ciutadans han de contactar amb el Centre de Coordinació d'Emergències (CEE), a través del telèfon 112, des d'on se centralitzen totes les mobilitzacions d'emergència.

56 brigades preparades per a actuar

La Diputació de València, a través de Divalterra, compta amb 56 brigades forestals per a la defensa i conservació del patrimoni forestal de la província, les activitats de la qual van principalment destinades a tasques de prevenció i minimització del risc d'incendis. 

Així mateix, les Brigades de Diputació actuen en sinistres i emergències, causats principalment per la meteorologia, com a gotes fredes, pluges torrencials localitzades, inundacions...

En aquests casos s'ofereix assistència i ajuda al personal afectat, realitzant labors de vadeo, recolze en l'evacuació de persones, eliminació de vegetació, neteja de carrers i vials, etc.