El Servici de Brigades Forestals de la Diputació participa en una sessió de treball del projecte ETHON2

07/10/2021

El Servici de Brigades Forestals de la Diputació de València ha participat en una sessió de debat virtual emmarcada en el projecte ETHON2, que desenvolupa tecnologia dissenyada per personal investigador de la Universitat Politècnica de València juntament amb altres empreses valencianes com Pyro Fire Extinction i UAV-Works.

ETHON-2 té com a objectiu el desenvolupament d'una plataforma per a la gestió d'emergències relacionades amb l'extinció d'incendis forestals. El sistema, que vincula la informació obtinguda per drons i per sensors de superfície aerotransportables mitjançant una tècnica avançada de comunicacions, pretén oferir noves respostes a les exigències del pla especial d'incendis forestals de la Generalitat Valenciana.

El projecte, finançat per l'Agència Valenciana de la Innovació, acull sessions com aquesta, en les quals experts en la prevenció i en la lluita contra els incendis forestals debaten sobre l'aplicació pràctica de la tecnologia existent i el seu desenvolupament per a adequar-la a les necessitats actuals.

Així, per part de Divalterra va participar el cap del Servici de Brigades Forestals de la Diputació, Álvaro Escrig, juntament amb altres professionals de l'Administració com Ricardo García, cap de secció de prevenció d'incendis de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Enrique Boronat, responsable del Pla de Vigilància de Vaersa.