La Diputació realitza 40 mobilitzacions de les seues brigades forestals a l'incendi forestal d'Ayora

08/09/2020
Després d'extingit l'incendi, les brigades de Divalterra han romàs en la zona vigilant per a evitar rebrots

Les brigades forestals de Divalterra han realitzat més de 40 mobilitzacions a l'incendi que es va declarar dijous passat, 3 de setembre, a Ayora.

Així, els efectius de les brigades de la Diputació de València a Jalance, Teresa de Cofrentes, Ayora, Enguera, Moixent, Vallada, Bicorp, Bolbaite, Cortes de Pallás, La Portera, Montserrat, Requena, Sellent, Anna, Bocairent, Cheste, Llutxent, Siete Aguas, Sinarcas, Jarafuel, Tous, Utiel, Sumacàrcer i els coordinadors D12, D18, D9 i D16 han treballat com a servicis complementaris en el perímetre de l'incendi, centrant les seues tasques en labors de perimetrage i la creació de reguardes per a després del foc.

 

Així mateix, les brigades forestals d'Aiora i de Teresa de Cofrents han fet han realitzat labors de vigilància en la zona, una vegada extingit l'incendi, per a evitar rebrots.

Les brigades de la Diputació, a més de dedicar-se a labors de silvicultura preventiva davant el risc d'incendis forestals, intervenen en emergències mobilitzades pel Consorci Provincial de Bombers, principalment relacionades amb els incendis forestals.

Aquests efectius formen part del dispositiu de Prevenció i Extinció d'Incendis Forestals coordinat per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, junt amb altres organismes competents en la lluita contra el foc com el Consorci Provincial de Bombers, la Conselleria de Medi Ambient, la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica, entre altres.