La UV i la Diputació s'unixen per a abordar la gestió de les associacions

22/09/2020
Les "II Jornades sobre emprenedoria i economia social i sostenible" visiten Alcàsser, Montserrat, Sagunt i Xirivella, amb la col·laboració del Servivi de Desenvolupament Local de Divalterra

La sala polivalent del Centre Social d'Alcàsser acull demà, 23 de setembre, una jornada dedicada a la gestió de les associacions, que s'emmarca dins del segon cicle de Jornades sobre emprenedoria i economia social i sostenible organitzat per la Universitat de València (UV) a través del seu projecte Aula empresocial, amb financiació de la Diputació de València i la col·laboració del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra.

Aquestes accions formatives, dirigides als responsables de les associacions, estan centrades en els aspectes jurídics, comptables, fiscals i laborals de la gestió d'aquestes agrupacions, a les quals es pren com a punt de partida una associació típica i es desenvolupen de manera pràctica qüestions com la relació amb la seu electrònica de l'Administració o altres matèries a les qué s'ha de fer front.

Les trobades estan especialment dirigides a Agents de Desenvolupament Local (ADL’s) i la resta de personal tècnic municipal, així com persones emprenedores, empreses, col·lectius interessats en cooperativisme i economia sostenible, docents i alumnat dels últims cursos d'instituts d'educació secundària.

 

Altres sessions de les Jornades

Després de la sessió inicial a Alcàsser, les jornades se celebraran a Montserrat (15 d'octubre), Sagunt (activitat on-line, 20 d'octubre) i Xirivella (2 de novembre).

Les trobades compten amb la participació de Pilar Alguacil, Catedràtica de Dret Financer i Tributari de la UV i Directora de l’Aula Empresocial; i de Fidel Garcia, Cap del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra. Així mateix Rosa Dasí González, professora de Comptabilitat de la UV, i Emili Altur, gerent de la Fundació Novaterra, que tractaran els aspectes jurídics i comptables de les associacions.

Finalment, s'aborden els aspectes fiscals i laborals de les associacions, amb la intervenció dels professors de la UV Salvador Montesinos -Dret Financer- i Manuel Alegre -Dret del Treball i la Seguretat Social-.

Les II Jornades sobre emprenedoria i economia social i sostenible inclouen també un cicle dedicat a les cooperatives, amb Ayora, Llíria i Sagunt, i la Mancomunitat de la Costera-la Canal com a anfitrions; així com unes jornades comarcals a la Font d'en Carròs, Requena, Cullera i Sagunt, després d'haver-se iniciat a Montesa el mes de febrer passat.