Les brigades de la Diputació condicionen un tallafocs per a protegir les vivendes de Sinarcas

01/02/2019
L’actuació, de 50 metres d'amplària, abasta una superfície de més de 100.000 metres quadrats i envolta la part del nucli urbà contigua a la zona forestal

Les brigades forestals de Divalterra han finalitzat el repàs i condicionament d'una àrea tallafocs perimetral de 50 metres d'amplària situada en la vessant del Cerro Carpio, pertanyent al terme municipal de Sinarcas.

La zona s’hi troba en la part del nucli urbà que limita amb la muntanya, per la qual cosa es tracta d'una interfície urbano-forestal, una de les prioritats d'actuació de les brigades de la Diputació de València.

Els treballs, que han completat una superfície pròxima als 100.000 m2 de massa de pi blanc, han consistit en la poda, desbrossament, clareig i trituració de restes. L'objectiu és protegir les vivendes d'un possible foc forestal, i viceversa, el bosc d'un eventual incendi en un habitatge. Així mateix, la intervenció ha inclòs l'eliminació de matoll respectant les espècies protegides.

Faixa auxiliar

Una vegada finalitzats els treballs al Cerro Carpio, els dos grups de la brigada forestal BD Sinarcas treballen ja en el condicionament d'una faixa auxiliar de 40 metres d'amplària, recolzada sobre una via rural.

L'actuació, que abasta una superfície de 320.000 metres quadrats, se situa en la vereda La Redonda, i consisteix en la disminució de la càrrega combustible en un tram de 8.000 metres de longitud.

Per a això, s'elimina la vegetació pròxima al vial, realitzant un desbrossament selectiu, a més del clareig de la massa arbrada. Finalment, els efectius trituren “in situ” les restes mitjançant la maquinària adequada.

Les àrees tallafocs recolzades en vial permeten, a més de millorar les comunicacions dins de la massa forestal, augmentar la visibilitat, i possibiliten un treball més segur i eficaç al dispositiu d'emergències en cas d'haver d'intervindre en un incendi forestal.

Material de prensa