Les brigades de la Diputació es formen per a la millora de l'ús i manteniment de les eines de tall

18/10/2019
L' acció formativa ha sigut impartida a especialistes, capatassos i conductors

Les brigades forestals de Divalterra han conclòs els cursos de formació per a l'ús de les diferents eines de tall de les desbrossadores, amb la finalitat de millorar la seua seguretat en l'execució dels treballs i el manteniment dels equips.

Els principals treballs desenvolupats per les Brigades Forestals se centren en la silvicultura preventiva, especialment àrees tallafocs i faixes auxiliars al costat de camins, així com els  entorns de les zones de interfície urbana forestal. També actuen sobre la vegetació en les principals zones de ús recreatiu i llocs de afluència en l'entorn forestal, i gestionen la vegetació al costat de pistes forestals i llits.

Una bona selecció de les eines a utilitzar repercuteix en una major eficiència i eficàcia d'aquests treballs preventius; per aquest motiu s'haja ampliat la varietat d'eines de tall incorporant el capçal de fil de niló i el disc de serra circular als ja existents de tres puntes i de trituració.

El curs, impartit pels responsables de les brigades forestals en el sector nord i sud, aborda les característiques d'aquestes eines, així com el seu ús, manteniment i mesures de seguretat.