Les brigades de la Diputació treballen a la zona del Saler i nuclis de la Devesa per a prevenir incendis

11/10/2018
Els brigadistes de Divalterra executen treballs d'eliminació de vegetació seca en el Muntanyar de la Mona i als voltants de les zones poblades de l'entorn de l’Albufera

Les brigades forestals de la Diputació de València han començat una intervenció per a la prevenció d'incendis a la zona forestal de la Devesa de l’Albufera del Saler, que pertany al terme municipal de València.

Els treballs de silvicultura preventiva se centren a les principals zones d'ús recreatiu i llocs d'afluència, i està previst que s'executen al llarg dels propers mesos aprofitant el període de tardor i hivern, minimitzant així les molèsties per a la població i la fauna.

La brigada forestal de Divalterra BD València III serà la principal encarregada d'executar els treballs d'eliminació de vegetació seca al Muntanyar de la Mona, en les proximitats del nucli urbà del Saler i als voltants dels enclavaments urbans existents a la Devesa. Es tracta de zones on existeix major vulnerabilitat enfront del risc d'incendis i major probabilitat de danys personals i materials en cas de declarar-se un foc.

La Devesa de l’Albufera és una de les zones forestals a l'àrea litoral de la Comunitat Valenciana en bon estat de conservació. Aquesta muntanya d'utilitat pública pertany al parc natural de l’Albufera, i està inclosa a la Xarxa Europea d'Àrees Naturals Protegides (Xarxa Natura 2000), en estar declarada Lloc d'Importància Comunitària i Zona d'Especial Protecció per a les Aus.

Aquesta zona compta actualment amb una massa forestal amb una elevada càrrega de combustible sec, la qual cosa incrementa considerablement el risc d'ignició i propagació d'incendis forestals.

Els efectius de Divalterra actuaran a les zones properes als vials, on no consta reserva de fauna ni microrreserva de flora, i la intervenció afectarà exclusivament a la vegetació morta. En aquest sentit, l'Ajuntament de València col·labora en els treballs preventius mitjançant la retirada de les restes generades.

 

Vídeo

Material de prensa