Sessió inicial inicial a Alcàsser de les jornades sobre gestió de les associacions

24/09/2020
L'activitat formativa de la Universitat de València va abordar els aspectes jurídics, comptables, fiscals i laborals que afecten les associacions

Alcàsser va acollir ahir una jornada sobre sobre aspectes jurídics, comptables, fiscals i laborals que afecten les associacions.

L'activitat, emmarcada en el segon cicle de Jornades sobre Emprenedoria i Economia Social i Sostenible, està organitzada per la Universitat de València (UV) a través del seu projecte Aula Empresocial, amb finançament de la Diputació de València i col·laboració del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra.

Així, amb l'objectiu d'introduir als responsables de les associacions els aspectes més rellevants de la seua gestió, es pren com a punt de partida una associació típica i es desenvolupen de manera pràctica qüestions com la relació amb la seu electrònica de l'Administració o altres matèries a les quals s'ha de fer front.

Les trobades estan especialment dirigides a Agents de Desenvolupament Local (ADL’s) i la resta de personal tècnic municipal, així com persones emprenedores, empreses, col·lectius interessats en cooperativisme i economia sostenible, docents i alumnat dels últims cursos d'instituts d'educació secundària.

La jornada d'ahir, celebrada en el la Sala Polivalent del Centre Social d'Alcàsser, va comptar amb la presència de Pilar Alguacil , Catedràtica de Dret Financer i Tributari de la UV i Fidel García, Cap del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra, que van realitzar la presentació de l'aula.

Rosa Dasí , professora de Comptabilitat de la UV i Emili Altur Mena, gerent de la Fundació Novaterra, van tractar els aspectes jurídics i comptables de les associacions, a càrrec de Finalment,

Salvador Montesinos , professor de Dret Financer de la UV i Manuel Alegre , professor de Dret del Treball i la Seguretat Social de  la UV, van analitzar els aspectes fiscals i laborals de les associacions.