Les brigades forestals de la Diputació posen a punt les àrees recreatives de la muntanya valenciana

05/04/2019
Els efectius de Divalterra intensifiquen els treballs de desbrossament, poda i clareig selectiu de la vegetació per a evitar incendis

Les brigades forestals de Divalterra treballen en la posada a punt de diferents àrees recreatives del territori valencià per a minimitzar el risc d'incendis, especialment en el període festiu de Setmana Santa i Pasqua, on l'afluència de gent a la muntanya s'incrementa de forma notable.

En total, el pla de treball de Divalterra inclou actuacions en prop de 180 àrees recreatives de diferents punts de la província. Algunes d'elles ja s'han iniciat,                     i altres començaran pròximament perquè estiguen acabades abans dels períodes de major afluència a les nostres masses forestals, com són Setmana Santa, Pasqua i estiu, quan el risc d'incendis forestals és major.

Així, aquestes actuacions s'executaran al Racó d'Ademús (41 zones recreatives),                la Vall d'Albaida (3), la Foia de Buñol-Chiva (20), la Costera (10), Els Serrans (46), la Safor (10), Requena-Utiel (29), la Ribera Alta (4), l'Horta Nord (1), la Vall d'Ayora (10), Camp de Túria (7) i la Canal de Navarrés (2).

Neteja i manteniment

Els treballs de condicionament se centren en el desbrossament, poda i clareig selectiu de la vegetació a les zones públiques i obertes als visitants.

Així mateix, les brigades realitzen posteriorment treballs de manteniment per a evitar que la vegetació cresca de manera descontrolada, i eliminar la que s'haja quedat seca, ja que suposa un dels majors punts de risc.

Mitjançant aquest treball, no solament es redueix el risc perquè es produïsca un incendi per alguna negligència o descuit, sinó que, en cas de produir-se algun conat, dificulta que el foc es propague ràpidament, incrementant així la seguretat de les persones presents.

Vigilància i concienciació

A més dels treballs preventius, les brigades de Divalterra realitzen un treball de comunicació i conscienciació, orientant els usuaris d'aquestes àrees recreatives perquè facen un bon ús d'aquestes zones i col·laboren a mantindre-les en les millors condicions possibles.

En aquest sentit, les àrees recreatives formen part de les rutes de vigilància que duen a terme les brigades forestals durant els dies en què es decreta Alerta 3 per màxim risc d'incendis forestals; així com en els dispositius especials de Setmana Santa, Pasqua i estiu.

Vídeo