El Consell d'Administració de Divalterra aprova la cessió de 8.500 xiprers als municipis valencians

La demanda per part dels ajuntaments ha superat en més d'un 50% als xiprers oferits per Divalterra

21/02/17

Divalterra cedirà de manera gratuïta 8.431 exemplars de xiprers a 107 ajuntaments valencians, segons ha aprovat aquest matí el Consell d'Administració de l'empresa pública de la Diputació de València.

La gerent de Divalterra, Agustina Brines, afirma que “d'aquesta manera oferim la millor eixida possible a uns exemplars que havien sigut adquirits en l'anterior legislatura”.

Brines ha indicat que “la nostra responsabilitat com a gestors i el respecte als exemplars de xiprer ens ha portat a estudiar detingudament la millor fórmula perquè aquests exemplars puguen ser aprofitats pels nostres municipis, donat el seu valor paisatgístic i ornamental; i complir així amb el servei públic que s'espera de l'empresa”.

Per la seua banda, la directora de l'àrea de Medi ambient de Divalterra, Soledad Torija, ha assenyalat que “els municipis han sol.licitat un total de 13.034 exemplars, alguna cosa que ve a corroborar l'interès que han despertat els xiprers” i ha incidit que “només s'han tramitat sol.licituds d'ajuntaments que oferien un espai físic, un tractament especial dels exemplars i un pla didàctic dirigit als ciutadans; tal com se'ls havia comunicat”.

La cessió d'aquests xiprers, que es trobaven en un viver, suposarà un estalvi per a l'empresa pública i un plus per als beneficiaris, ja que podran emprar aquests exemplars per a reduir la seua petjada de carboni i per a ajudar als municipis en els seus plans d'ornamentació i paisatgisme del verd municipal.

De manera paral.lela, Divalterra traslladarà una col.lecció de Cupressus de 28 espècies diferents al Centro de Investigación y Experimentación Forestal (CIEF), organisme depenent de la Conselleria d'Agricultura.