L’absentisme per baixes laborals en Divalterra es redueix a la meitat en 2016

La reducció de l'absentisme es tradueix en una millora de la productivitat per a l'empresa pública i un estalvi aproximat de 200.000 euros a la Seguretat Social
 

09/03/17

L’empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, ha reduït en un 50% l'absentisme laboral, descendint a la meitat respecte a 2015.


Aquestes dades es desprenen d'un informe intern elaborat per l'àrea de Recursos Humans, on també es detalla que en 2016 es van perdre prop de 5.000 jornades de treball menys que l'any anterior.


Concretament, les jornades perdudes per accidents de treball amb baixa han caigut un 57%, mentre que en contingències comunes la millora ha estat del 25%.


Segons recull l'informe “aquestes dades suposen un clar benefici per a la productivitat de l'empresa, així com un estalvi de més de 200.000 euros per a la Seguretat Social”.


La gerent, Agustina Brines ha posat en valor “el treball del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de Divalterra, en col.laboració amb la mútua contractada”, i ha volgut ressaltar “l'esforç i esperit de millora del personal de les brigades forestals, tenint en compte que la totalitat dels accidents laborals amb baixa registrats s'han produït en aquest col.lectiu”.


Per a la responsable de Divalterra, un dels seus objectius d'aquest any és “afermar aquesta tendència descendent, pel que una de les claus serà la posada en marxa del programa integral de formació, dirigit a tota la plantilla de l'empresa però especialment a brigadistes forestals, amb l'objectiu d'ampliar coneixements i incrementar l'efectivitat i seguretat de les actuacions”.