La Diputació, a través de Divalterra, opta a un programa que invertirà 675.000 euros en formació i ocupació jove

L’empresa pública de la Diputació proposa un projecte amb accions d'atenció, orientació, formació i qualificació destinades a joves aturats

19/04/17

L’empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, s'ha acollit a la convocatòria d'ajudes del Fons Social Europeu determinades al Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil (ajudes AP-POEJ) i ha presentat un projecte que té com a objectiu desenvolupar itineraris integrats per a la millora de la formació i ocupació dels joves.

El president de la Diputació i del Consell d’Administració de Divalterra, Jorge Rodríguez, ha formalitzat la proposta que, amb el nom de Dival Garantia Juvenil, s'executaria des de l’empresa pública en coordinació amb l'àrea de Cooperació Municipal de la institució provincial.

El pressupost d’aquest programa seria de 674.497,16 €, subvencionat en un 91,89% per Garantia Juvenil, una iniciativa europea que pretén facilitar l'accés dels joves al món laboral.

Emili Altur, diputat de Cooperació Municipal i responsable de l'àrea de Promoció Económica, Innovació i Projectes de Formació de Divalterra, ha destacat “la importància de dur a terme polítiques actives d'ocupació com la formació, amb la finalitat de millorar les oportunitats de les persones al mercat laboral prioritzant aquells collectius amb majors dificultats d'inserció, com el dels joves”.

Per la seua banda, la gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha ressaltat “la importància de l'estudi de projectes i ajudes estatals i europees amb la finalitat de captar recursos per promoure plans que repercutisquen en el desenvolupament econòmic i social dels municipis, que és un dels grans objectius de Divalterra”.

Dival Garantia Juvenil

El programa formatiu beneficiarà a 270 persones d'entre 16 i 30 anys registrades en el Sistema de Garantia Juvenil i que es troben en situació de desocupació i no estiguen integrades en els sistemes d'educació o formació.

El director de l'àrea de Promoció Econòmica, Josep Melero, ha informat que “l'objectiu del programa és atorgar la formació i qualificació que millor s'adapta tant als alumnes com a les necessitats del mercat laboral, amb la finalitat de generar llocs de treball de qualitat”.

Itineraris

Els itineraris formatius previstos per 2018 són: Confecció i publicació de pàgines web, Serveis per al Control de la plaga, Atenció sociosanitària a persones al domicili, Gestió de repoblacions forestals i tractaments selvícolas, Promoció turística local i informació al visitant, Agricultura Ecològica, Anglés atenció al públic, Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals i Dinamització d'activitats de temps lliure, educatiu infantil i juvenil.

El programa acollirà joves de tots els municipis de la província de menys de 50.000 habitants. Està previst que cada acció formativa es desenvolupe en dues edicions i que en total arribe a 270 joves repartits en 18 cursos de 15 alumnes cadascun. Un total de 14 cursos permetran l'obtenció del certificat de professionalitat.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l'accés dels joves al mercat de treball. A Espanya s'emmarca en l'estratègia d’Emprendiment Jove aprovada al febrer de 2013 pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social. La Recomanació sobre la Garantia Juvenil estableix que els joves puguen rebre una oferta d'ocupació, d'educació o formació després d'haver finalitzat els seus estudis o quedar aturats.