La Diputació ajudarà a Riba-roja, Cheste i Loriguilla a desenvolupar un àrea industrial conjunta amb més de 15.000 ocupacions mitjançant la Càtedra Divalterra
El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, firma un conveni amb els alcaldes dels tres municipis per fer més competitiva l'àrea empresarial A3 i que el projecte supramunicipal puga optar a finançament europeu

03/07/17


La Diputació de València, a través de la Càtedra Divalterra, ajudarà als municipis de Cheste, Loriguilla y Riba-roja a desenvolupar un àrea empresarial conjunta amb prop de 14 milions de metres quadrats de sòl industrial urbanitzat i la possibilitat de donar treball a més de 15.000 persones.


Per a això, el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, i els alcaldes dels tres municipis, José Morell, Sergio Alfaro i Robert Raga, han signat un conveni entre els consistoris i l'empresa pública Divalterra.


Així, mitjançant aquest acord amb la Diputació, a través de la Càtedra Divalterra amb la Universitat Politècnica, “s'iniciaran els estudis per elaborar un Pla Estratègic de Desenvolupament Industrial que permetrà als tres municipis en conjunt justificar demandes d'inversions, desenvolupar accions a favor de l'ocupació o sol.licitar fons europeus, entre altres beneficis”, ha explicat Rodríguez.


En l'actualitat, l'àrea industrial d'aquests municipis compta amb 977 empreses implantades als tres polígons, amb 8 milions de metres quadrats urbanitzats i 12.000 ocupacions.


El president ha destacat la “aposta de la Diputació per la reindustrialització, amb tot el suport que puguem oferir als ajuntaments en la millora dels seus polígons i zones industrials per atreure activitat empresarial”. Aquesta aposta es rubrica a través de la Càtedra Divalterra, que junt amb la Universitat Politècnica serveix per analitzar l'estat dels polígons i establir prioritats d'actuació.


En el cas concret de la denominada Àrea d'Activitat Econòmica A3, el president de la Diputació ha destacat la importància de “un projecte supramunicipal en el qual tres ajuntaments sumen esforços i recursos per ser més competitius de cara a l'exterior, una raó de pes per implicar-nos en un projecte que va en la línia de la gestió d'aquesta institució, que des del primer moment ha tingut molt clara la necessària col.laboració entre les administracions públiques per arribar a oferir millors serveis i arribar a més persones”.


Per la seua banda, la gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha afirmat que “l'activitat dels árees d’activitat econòmica constitueix un dels elements clau del creixement econòmic. Per això, és necessari revisar, modernitzar i actualitzar les zones industrials a les noves realitats i models econòmics per resultar més eficients i atractius per a les inversions nacionals i internacionals”.


El director de l'àrea d'Estudis i Planificació Estratègica de Divalterra, Miguel Ángel Ferri, ha assenyalat que “aquesta proposta conjunta i col.laborativa que supera les barreres administratives locals en favor d'un plantejament més funcional permetrà generar sinergies i compartir serveis i recursos, la qual cosa redundarà en un benefici global de tota l'area empresarial assenyalada, millorant el seu atractiu inversor i l'accés a finançament”.


Així mateix, responsables de Divalterra i la Diputació van recordar que, a més d'aquesta càtedra amb la UPV, hi ha altres iniciatives en marxa per promocionar i millorar les àrees industrials, com el Pla d'Ecoinnovació per a espais industrials 4.0 en poblacions intermèdies; la galeria empresarial del portal ADL’s per millorar la comunicació de les empreses de cada territori amb l'administració local; i les ajudes directes que la Diputació ofereix als municipis a través dels plans provincials, i que aquests poden destinar a millorar les seues zones d'activitat econòmica per atreure noves empreses.
 

notas de prensa