Les brigades forestals de Divalterra realitzen més de 50 intervencions aquest estiu
• Entre els treballs realitzats destaquen serveis en incendis forestals, comprovacions de fum i uns altres com la retirada d'arbres caiguts11/09/2017


 Les brigades forestals de l'empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, han realitzat durant els mesos de juliol i agost un total de 55 intervencions relacionades amb incendis forestals, comprovacions de fum, retirada d'arbres caiguts i col.laboració en la cerca i el rescat de persones, entre altres.
La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha destacat que “aquest és el primer estiu en el qual les brigades han treballat oficialment sota la direcció operativa del Consorci Provincial de Bombers, avançant així en la coordinació entre efectius, que és fonamental per a la lluita contra els incendis forestals”.
També ha incidit en el treball “de tot l’equip de l’àrea de Gestió Forestal i del Medi Rural de Divalterra: brigadistes, coordinadors, personal tècnic i direcció” i ha posat l'accent en que “no es pot baixar la guàrdia, doncs continuem en un temps on la probabilitat de patir un incendi segueix sent superior a altres èpoques de l'any”.
Així mateix, les brigades forestals han destinat un total 390 hores a tasques de vigilància, que es veuen incrementades durant el període comprés entre el 15 de juny i el 30 de setembre amb l'objectiu de minimitzar l'impacte dels conats d'incendi que puguen produir-se.

“L'objecte principal d'aquesta activitat és localitzar focs incipients al més aviat possible perquè es puga actuar amb rapidesa, així com reduir les situacions que puguen suposar un risc d'incendi”, ha apuntat el director de l'àrea de Gestió Forestal i del Medi Rural, Manuel Carot.

Carot ha destacat “la important implantació territorial de les brigades forestals, cosa que facilita la ràpida actuació front a qualsevol eventualitat que pose en perill les nostres muntanyes”, i ha ressaltat “la rellevància de les rutes de supervisió, especialment a les zones amb gran afluència de persones, i que a més permeten que les brigades coneguen encara millor el territori i les seues comunicacions”.

Altres serveis

A més de les mobilitzacions per incendis forestals, la vigilància i les tasques de prevenció, les brigades han prestat als municipis uns altres serveis com el de buidar camins i sendes de branques i arbres caiguts, especialment després dels temporals d'agost, cosa essencial per a una eventual mobilització dels serveis d'emergència.
Així mateix, les brigades de la Diputació de València han col.laborat en dos serveis de rescat i cerca de persones. La seua participació en aquest tipus de successos ve donada per la dispersió geogràfica i l'exhaustiu coneixement del terreny que tenen els brigadistes, ja que treballen durant tot l'any a les muntanyes del territori valencià.