Les brigades de Divalterra realitzen vigilància en ruta els dies festius per a previndre incendis
La major afluència de persones a la muntanya aquestos dies incrementa el risc d'incendis forestals11/10/17


 Les brigades forestals de Divalterra, empresa pública de la Diputació, reforcen la vigilància de zones forestals i àrees recreatives amb l'objectiu de minimitzar l'impacte dels conats d'incendi que pogueren produir-se, i continuen amb les rutes de supervisió, especialment en les zones amb gran afluència de persones.

Així, malgrat que ja ha passat el període de màxim risc d'incendis forestals, els efectius de la Diputació de València prossegueixen amb la vigilància en ruta tots els diumenges i festius, així com els dies que es declare alerta 3 per risc extrem d'incendis forestals.

Les brigades realitzen rutes de supervisió pels matins, posant atenció principalment en els berenadors i àrees recreatives, principalment en els paellers i zones de preparació de menjar.

Així, a més de la detecció de fums, les brigades informen i consciencien als visitants sobre les normes que han de respectar, evitant l'acumulació de brosses en les zones forestals, controlant les acampades en zones no autoritzades i facilitant el correcte ús recreatiu de l'entorn natural.

La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha apuntat que “un gran percentatge dels incendis forestals té el seu origen en la intervenció humana; per això la vigilància en dies festius, que és quan més gent visita la muntanya, adquireix major importància”.

Per la seua banda, el responsable de Gestió Forestal i del Medi Rural, Manuel Carot, ha indicat que “el fet que els brigadistes de Divalterra realitzen rutes de vigilància en zones amb afluència de visitants, té a més un valor persuasiu important, ja que la població respecta més les normes si veu els cotxes patrullant per la zona” i ha ressaltat que “aquestes rutes de supervisió, a més, permeten que les brigades coneguen encara millor el territori i les seues comunicacions”.

Vigilància de tempestes

Les brigades de Divalterra també realitzen en període de vigilància un seguiment de les tempestes amb aparell elèctric per a observar, en la mesura del que siga possible, la caiguda dels rajos, i és que en el cas de tempesta seca, la probabilitat d'incendi forestal és molt alta. Per això, prestaran especial atenció en les zones afectades i es visitaran per a comprovar si hi ha algun raig latent.

En cas de localitzar un conat, les brigades ho comuniquen al servei 112, que els mobilitza si és necessari a través del Consorci Provincial de Bombers.