La Càtedra Divalterra proposa la millora de la connexió entre els polígons de Rafelbunyol i La Pobla de Farnals
El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, clausura l'acte de presentació de l'estudi sobre l'àrea empresarial de Rafelbunyol20/10/17


L'empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, va presentar dimarts passat l'estudi d'anàlisi i propostes de millora del polígon industrial de Rafelbunyol elaborat per la Càtedra Divalterra-UPV.

Durant l'acte de clausura d'aquesta presentació, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va indicar que “en la Diputació vam tenir clar des del primer moment que havíem de proporcionar eines perquè els municipis puguen acollir-se a ajudes de tot tipus: des de la Generalitat, a través de l’IVACE, fins a les de la Unió Europea o el Govern central”. “Es tracta d'establir estratègies que permeten millorar el potencial màxim dels municipis industrials, que són els nostres polígons”, va concloure Rodríguez, qui va indicar que “en el cas de Rafelbunyol hi ha una “grandíssima oportunitat” que deriva “del propi enclavament i les seues connexions”.

Va ser el propi director de la Càtedra Divalterra, Juan Jaime Cano, l'encarregat d'exposar les conclusions de l'anàlisi DAFO (febleses, amenaces, fortaleses i oportunitats) de l'estudi i les seues propostes concretes de millora, les quals aborden qüestions com la connexió entre el polígon i La Pobla de Farnals, la millora d'accessos i serveis, i l'existència de diferents plans d'ajudes econòmiques i les eines per a sol.licitar-les. 

Així mateix, van intervenir en l'acte l'alcalde de Rafelbunyol, Francisco A. López; el regidor d'Ocupació, Innovació, Indústria, Comerç i Noves Tecnologies de Rafelbunyol, Fernando Ciges; i el director de l'àrea d'Estudis i Planificació Estratègica de Divalterra, Miguel Ángel Ferri.

Divalterra i els parcs empresarials 

El director de l'àrea d'Estudis i Planificació Estratègica de Divalterra, Miguel Ángel Ferri, va realitzar un repàs de les diferents accions que s'estan duent a terme des de l'empresa pública de la Diputació de València per a la promoció de les àrees industrials dels municipis de la província que van des de les activitats que desenvolupa la cátedra divalterra fins a projectes d’ecoinnovació en industria 4.0 o la promoció gratuita mitjançant la galeria empresarial del portal dival adl, i va assenyalar que “l'objectiu d'aquests estudis és proporcionar als ajuntaments un instrument de referència per a la presa de decisions a l'hora de prioritzar unes inversions respecte a unes altres; en definitiva, un instrument de planificació a mig i llarg termini”.

En aquest sentit, la gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha destacat que “la promoció de les economies locals és una de les línies prioritàries en la gestió de l'empresa, cosa que en el cas de la Càtedra Divalterra es duu a terme amb la Universitat Politècnica de València, mitjançant una línia de recerca centrada exclusivament en aquest àmbit”.

Per la seua banda, l'alcalde de Rafelbunyol, Francisco López, va afirmar que l'informe presentat “mira al futur i al mateix temps assenyala les mesures urgents”, i va avançar la necessitat de “realitzar com més prompte millor un projecte per a millorar l'entrada al polígon industrial i també invertir en la creació d'un bulevard que servisca per a connectar el polígon industrial de La Pobla de Farnals amb el de Rafelbunyol; unes actuacions que impulsarien no solament al municipi, sinó a tota la comarca”. 

Càtedra Divalterra

La Càtedra Divalterra és una iniciativa conjunta entre l'empresa pública de la Diputació de València i la Universitat Politècnica de València, mitjançant l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, la finalitat de la qual es la promoció i dinamització d’iniciatives per a la millora de les Àrees d’Activitat Econòmica (AAE) de la província de Valencia. Es centra en l’elaboració de projectes pilot de renovació funcional d’estes Àrees, l’elaboració d’un marc de referència documental dinàmic com a base per al desenvolupament de les AAE, així com promoure un espai de reflexió orientat a la millora de la qualitat de les AAE.

Per a això, es desenvolupa una línia de recerca per a definir i prioritzar les inversions necessàries per fer front a qualsevol programa de rehabilitació, modernització i dinamització dels polígons industrials de la província de València.