Divalterra presenta a la Mancomunidad de la Serranía el Pacte de les Alcaldies contra el canvi climàtic
La Diputació de València, a través de la seua empresa pública, donarà suport tècnic als municipis per a realitzar els estudis que permeten un nou model de desenvolupament energètic28/02/2018


Divalterra va celebrar ahir una jornada sobre el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia a la seu de la Mancomunidad de la Serranía, una trobada mitjançant la qual, la Diputació de València, a través de la seua empresa pública, informa als municipis de les accions a realitzar per a emplenar els compromisos derivats a l’efecte.

En l'acte van estar presents les alcaldesses i alcaldes de Bugarra –Mª Teresa Cervera-, Calles –Ángel Valero-, Chulilla –Vicente Gonzalo Polo-, Gestalgar –Raúl Pardos-, Higueruelas –Melanio Esteban-, Pedralba –Roberto Serigó- i Sot de Chera –Tomás Cervera–, a més de la regidora de Casinos Maria José Just, i la gerent de Divalterra, Agustina Brines.

Durant la trobada, tècnics de l'Àrea del Medi Ambient, dirigida per Soledad Torija, van exposar les primeres accions a realitzar des dels municipis per a l'elaboració dels diferents documents que componen el pacte Pacte de les Alcaldies. Per a això, en una primera fase, es recopilaran en cada municipi les dades referents als consums d'energia, que permetran l'elaboració de l'Inventari d’Emissions de Referència (IER).

En l’IER, s'avaluen els consums d'electricitat i combustible, tant del sector municipal -instal.lacions públiques, enllumenat, flota municipal i transport públic- com del no municipal -instal.lacions i equipaments del sector terciari, edificis residencials i transport privat i comercial-.

De manera paral.lela, s'elaborarà un catàleg de mesures, concretes i adaptades a cada municipi, per a reduir el consum d'energia i promoure noves pràctiques dirigides a mitigar els efectes del canvi climàtic.

Els gerents de Divalterra, Agustina Brines i Xavier Simón, indiquen que “durant aquestes jornades informatives, els i les responsables municipals tenen la possibilitat de conéixer amb més detall els compromisos que comporta el Pacte d'Alcaldies, i resoldre els dubtes que els sorgisquen preguntant a tècnics experts en la matèria”. A més, incidiren en “la importància dels ajuntaments, que, a més d'aplicar una gestió energètica més sostenible en els edificis municipals, deuen trasladar a la ciutadania un missatge de conscienciació sobre la importància de cada gest per a lluitar contra el canvi climàtic”.