Divalterra continua formant als Agents de Desenvolupament Local en eines digitals
Són ja 242 els municipis que es beneficien de la Xarxa ADL, amb una cobertura poblacional de 2,2 milions de persones06/06/2018


L’empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, continua impartint el seu programa formatiu per conéixer les eines digitals de gestió i promoció incloses al Projecte Red-Xarxa ADL. 

Així, en 2018 s'han desenvolupat accions formatives a Ontinyent, la Pobla Llarga i Ademuz, i en els propers dies tindrà lloc a Ayora, Xàtiva i Xirivella.

242 municipis beneficiaris

En total, són ja 156 les entitats que s'han adherit a la Xarxa d'Agències de Desenvolupament Local, de les quals 135 són ajuntaments, 18 mancomunitats, una associació de municipis, una empresa pública i una entitat d'àmbit territorial inferior al municipi.

D'aquesta manera, un total de 242 municipis es beneficiaran directament o a través d'entitats supramunicipals d'aquesta xarxa de treball que ja té una cobertura poblacional de 2,2 milions d'habitants.

Els gerents de Divalterra, Xavier Simón i Agustina Brines, asseguren que “aquest programa contribueix a la millora contínua dels servicis que presten les AEDL per impulsar el desenvolupament local, fomentant la seua especialització professional i maximitzant la qualitat dels servicis que es presten”.

Sessions

Durant les sessions formatives es realitza un ampli repàs dels servicis que Divalterra ofereix als ADL, tant pel que fa a l’assessorament tècnic per a la posada en marxa d'iniciatives lligades al desenvolupament local i la generació d'informes i estadístiques com en la part relacionada amb les eines virtuals dissenyades per a la Xarxa ADL.

La integració a la Xarxa d'ADL que promou la Diputació a través de la seua empresa pública Divalterra suposa facilitar a les entitats participants, de manera totalment gratuïta, diverses plataformes de gestió i promoció del desenvolupament local.

Entre elles, el portal web www.divaladl.es, la galeria empresarial virtual www.galeriaempresarial.es i una potent intranet per al personal tècnic ADL de la província, que inclou un canal de comunicació, fòrums de debat tècnic i un sistema de gestió assistida per processos.

Les sessions permeten donar a conéixer les noves funcionalitats de les eines telemàtiques que Divalterra posa a disposició de les ADL de la província, incorporades al sistema gràcies als suggeriments de les entitats usuàries en el procés de millora contínua del servici.

Entre les principals novetats cal destacar la possibilitat que les empreses, persones emprenedores i públic en general puguen inscriure's des de les versions locals del portal web divaladl.es a les accions formatives, esdeveniments o campanyes promocionals impulsades des de les respectives ADL, així com la incorporació d'un cercador d'ajudes i subvencions relacionades amb el desenvolupament local i la promoció econòmica.